Om oss
Följ oss och upptäck alla roliga auktioner och nätbutiker som finns online. Att lägga ett bud och sedan vinna eller bara beställa något i en butik kan vara det roligaste man kan göra på nätet, häng med och se hur det går till och hur du kan bli bättre på shopping i alla former.
Kontakta oss

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

DEC 06 2013

Tradera

Auktioner, Tips

De allra flesta har idag hört talas om Tradera. Det sägs att Tradera är en av världens största annonsmarknader. Här kan man vara med på auktioner och hitta allt mellan himmel och jord.

Vid sin uppstart 1999 var tradera ett mindre projekt som fokuserade på att underlätta köp och försäljning, för samlare av exklusiva smycken och juveler. Men affärsiden väckte stort intresse och snart hade de investerare som genom sina satsade pengar möjliggjorde en expansion av företaget och dess affärsidé. Efter en allvarlig svacka i början av 2000-talet gjorde företaget en helomvändning år 2003, för att sakta stiga till den succe som den är idag.

På tradera handlar man i huvudsak inom Norden och internationellt genom eBays marknad. Bredden på utbudet av auktionerade varor är stort. På Tradera hittar man allt från resor, fordon, verktyg, barnkläder till konst och samlarobjekt. Det är en markandsplats där man både kan köpa och sälja.

För att kunna vara med på traderas auktioner behöver man först bli medlem. Detta är helt kostnadsfritt och en relativt enkel procedur.

Om du funderar på att sälja något är det bra att börja titta på hur andra på sajten har lagt upp sina annonser på liknande produkter. På så sätt kan man se under viken kategori de har satt sina objekt. Och då blir det lättare att lägga sin egen under rätt kategori. Vilket är viktigt eftersom intresserade köpare annars lätt missar annonsen.

Var noga ned att sätta in en bra bild på det du ska sälja. Fotot ska vara tydligt och representativt för att väcka så stort intresse som möjligt.

På tradera är det viktigt att beräkna kostnader för frakt av objektet som man lägger ut på auktion eftersom köparna vill veta det i förväg.

Sedan är det bara följa instruktionerna och lägga in sin annons.

När man vill köpa ett objekt lägger man in ett bud på det som man är intresserad av, sedan får man ett meddelande in på sin medlemssida om någon bjudit över. När man slutligen lagt det högsta budet genomförs affären genom ett säkert system. Där man har möjlighet att välja mellan olika typer av alternativ som Paypal eller Payson.

Tradera har även appar som går att ladda hem till mobilen så att man kan vara med på auktionerna genom sin mobiltelefon.

Det är ett spännande koncept att erbjuda auktion via internet. Som medlem kan man hela tiden följa budgivningen och få möjligheten att göra riktiga fynd eller hitta produkter som man har svårt att hitta någon annan ställe.

Arkiv
Kategorier